Hogyan ne?

Hogyan ne hordozzuk kisbabánkat semmiképpen?

NE hordozzunk kifelé

- így nem valósul meg a megfelelő hordozási mód 3 alapfeltétele közül 1 sem (gerinc C alakban görbül, csigolyáról csigolyára alátámasztva, térdhajlattól térdhajlatig alátámasztás, a térdek magasabban vannak a popsinál)
- a baba háta nemhogy a C alakot nem tudja felvenni, de sok esetben homorításra kényszerül.
- ha elege lesz a külvilág ingereiből, esélye sincs odabújni anyához. Sok esetben az ilyen picik agya azzal védekezik, hogy "kikapcsol". A baba elalszik, ezzel védve magát, de ez nem a kellemes fáradtságból elalvás, amit gyermekeinknek kívánnánk.
- megterhelő a hordozó személynek is, hogy a hordozott súly nem vele mozog, hanem előre húzza, ezzel állandó ellentartásra kényszerítve. Ebből lesz az a fajta derék/hátfájást, amit az avatatlanok általánosságban a hordozáshoz kötnek, de a megfelelő módszerrel ez elkerülhető :) SŐT :)
- bizonyos súlyhatár felett emiatt az állandó ellentartás miatt nem is lehet használni ezeket a fajta hordozó eszközöket.

Sokan panaszkodnak arra, hogy az elöl hordozott baba 3-4 hónaposan már nem tűri a háttal utazást, kíváncsi, nézelődne. Ezekben az esetekben tökéletes megoldás a csípőn, illetve háton hordozás:)

NE hordozzunk kenguruban

A csatos hordozók is kengurunak számítanak, így szeretnék néhány kikötést tenni, hogy melyik kenguru nem megfelelő, de megint csak a 3 alapelvvel tudok jönni:)
- Nem jók azok a kenguruk, amelyekben a baba lába csak "lóg". A megfelelő hordozókban a baba lába térdhajlattól térdhajlatig alá van támasztva.
- Nem jók azok, amelyekben a babát tartani kell, mozgástere van. A megfelelő csatosok szorosan tartják a kicsit, és akkor sem moccan meg, ha az anyuka előre hajol.

Viszont! Ezek a csatosok sajnos nem tudják garantálni a térdek köldökig emelését, illetve, ha úgynevezett popópánttal ezt el is érik, a túlterpesztésen ez csak ront :( A hát C alakját semmiképpen nem tudják biztosítani.
Így a csatos hordozókat csak tipegő kortól ajánljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése